Ring til os 70 22 66 00
Peterskirken i Rom

Velkommen til Rom

Rom er en by, der kan nydes på et utal af måder. På en fortovscafé med et glas rødvin eller en martini rosso i hånden, man kan gå på jagt efter de mange utrolige kunstskatte, der pryder både museer, kirker og piazzaer, eller man kan gå rundt i den som et spektakulært frilandsmuseum over det førkristne Roms storhed og fald under kejsere som Augustus, Cæsar og Nero. Man kan selvfølgelig også benytte sin storbyferie i Rom til at shoppe sig fattig i nogle af de mest eksklusive varemærker i verden eller spise sig en pukkel til på trattoriaer, osteriaer og 3-stjernede michelin-restauranter. Når man besøger Rom er én ting helt sikker; man kommer ikke til at kede sig!

De romerske kejsere lå heller ikke på den lade side. Da Romerriget var størst strakte det sig fra England i nord til Egypten i syd og fra Portugal i vest til Syrien og Armenien i øst. Men kejserne interesserede sig ikke kun for erobringstogter og eksotiske skatte, de var også stærkt optagede af at bygge Rom op som hele verdens grandiose residensstad. Forum Romanum, Colosseum og Pantheon vidner om en tid, hvor hverken penge eller slavernes importerede arbejdskraft var en mangelvare. Historiens vingesus mærkes tydeligt, når man forsøger at indfange den kolossale detaljerigdom, der er overalt, man vender sig. Og kniber man øjnene en smule i, kan man næsten se de togaklædte senatorer diskutere i Forum Romanum, mens kristne kastes for løverne, og gladiatorerne udkæmper blodige kampe i Colosseum. De fascinerende bygningsværker har både en kulturel og en fysisk størrelse, der bedst fordøjes med et glas kølig hvidvin, gerne en lokal Frascati eller Castelli Romani fra bakkerne syd for Rom, i baldakinens svalende skygge.

De fleste kender til klassiske romerske retter som saltimbocca og spaghetti alla carbonara, men sandheden er, at man ikke rigtig har smagt disse guddommelige retter, førend man har fået dem på et lille osteria i en romersk sidegade, hvor mamma står i køkkenet og papa tager imod bestillingerne. Den typiske romers insisteren på, hvordan de berømte retter skal tilberedes kan virke overdreven. Men kun indtil man sætter tænderne i en smeltende mør kalvekotelet eller slubrer den mest himmelske spaghetti i sig, forstår man, at disse retter er blevet perfektioneret gennem hundredvis af år, hvor opskriften har gået i arv fra romer til romer. Hvis måltidet afsluttes med en traditionel ricottatærte, crostata di ricota, og skylles ned med en grappa og en espresso, så vil de færreste benægte, at Rom er et af den gastronomiske verdens absolutte højdepunkter.

En storbyferie i Rom er ikke komplet uden et gedigent skud kunst og arkitektur, og få steder i verden er så mange smukke og berømte værker samlet indenfor gåafstand af hinanden. Den majestætiske Trevifontæne, Nicola Salvis barokmesterværk, ligger på Piazza Trevi og minder nok de fleste om Fellinis film La Dolce Vita, hvor den yppige Anita Ekberg tog sig et berømt dyp.

Når man står foran Peterskirken i Vatikanstaten, tror man ikke sine egne øjne. Peterskirken er verdens største kirke, kuplen er også verdens største, og med plads til 60.000 kirkegængere er der brug for et gedigent højtalersystem for at kunne forkynde guds ord. Peterskirken er så stor, at Kölns domkirke, der er den tredjestørste kirke i verden, kan ligge inde i den. Vatikanstaten indeholder et hav af kulturskatte, som man ikke må snyde sig selv for, og den katolske kirkes største bidragsyder, Michelangelo, er rigt repræsenteret. Michelangelos berømte marmorstatue af Maria, der holder den afsjælede Jesus i sine arme, og Det Sixtinske Kapel, hvor Gud puster liv i Adams krop, er de mest berømte.

Rom byder på utallige muligheder for udfoldelse, men det er bestemt også tilladt at foretage sig så lidt som muligt, når man er på storbyferie i Rom. Slentre igennem de smalle gader, stirre ned i Tiberens vand fra Pons Fabricius, shoppe lidt, spise lidt og så måske en lur på græsset i Parco della Caffarella. En storbyferie i Rom brugt således med afslapning, skønhed og god mad, er i sandhed La Dolce Vita.

Vores hoteller i Rom

 • Fra kr. 1495
 • Morgenmad hver dag
 • Mulighed for at tilpasse rejsen
 • T/r inkl. skatter og afgifter
 • Hotel Galatea
  Hotel Galatea

  Bo godt på Hotel Galatea på din storbyferie til Rom. Hotellet byder på en fantastisk beliggenhed og høj standard til en utroligt lav pris. Hot...

  Læs mere
  Priser fra kr.
  kr. 1.295 (lavsæson)
  kr. 1.995 (højsæsonen)
  Få et tilbud
 • Hotel Aphrodite
  Hotel Aphrodite

  Hotel Aphrodite er ét af vores mest populære hoteller i Rom, da det både har fire stjerner og ligger centralt placeret. Det familiedrevede hote...

  Læs mere
  Priser fra kr.
  kr. 1.695 (lavsæson)
  kr. 2.395 (højsæsonen)
  Få et tilbud
 • Hotel Abruzzi

  Pantheon er et af Roms mest beundrede bygningsværker, og Piazza della Rotonda er en af byens mest eftertragtede pladser – og nu giver vi dig mul...

  Læs mere
  Priser fra kr.
  kr. 1.895 (lavsæson)
  kr. 3.295 (højsæsonen)
  Få et tilbud

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Italien

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen, anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer, men i mange restauranter, caféer og butikker skal man betale med kontanter. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

   

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto”, – typisk 1-2 € pr. person. På mange cafeer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Vær opmærksom på at man skal betale for at komme på WC (0,50€-1,00€). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark, men mange steder er stikkontakterne anderledes. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi derfor at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå data-roaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer. De fleste af vores hoteller har også Wi-Fi.

  Mad & drikke

  Det italienske køkken er et af Europas bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og Risotto er en typisk Norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten Tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin, og er kendt for Amarone og Barolo fra Norditalien, Brunello og Chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin Frascati fra Lazio og dessertvinen Marsala fra Sicilien. Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge indendørs på offentlige steder.

  Åbningstider

  Butikker: mandag – lørdag 09.30 – 13.00 og 16.00 – 20.00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: mandag – fredag kl. 08.30 – 13.30 og 15.00 – 16.00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag – lørdag kl. 08.30 – 13.30 og søndagslukket.

   

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Mange museer giver rabat eller gratis adgang, hvis man er under 18 år eller fyldt 65 og medbringer billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Italien er en republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio.).
  • Befolkning: 60 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98%.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.230 km2 (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Mont Blanc (Monte Bianco) 4807 m (på grænsen til Frankrig).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra –20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.