Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Om rejsen

På denne rundrejse med dansk rejseleder kommer du langt omkring geografisk og historisk i landet på kanten af Europa og oplever det kontrastfyldte landskab – fra Cabo Roca på den forrevne Atlanterhavskyst til blide bakker i Alentejo-provinsen og vinlandskaber i Douro-dalen. Den store historie om søfarere, konger, tempelriddere og maurere lever videre i slotte, fæstninger og klostre, og i de små samfund vil du opleve, at traditionerne lever i bedste velgående. Blandt de mange highlights på rejsen er den historiske by Coimbra, pilgrimsbyen Fátima, den gamle bydel i Porto og Sintra, hvor eventyrdigteren H.C. Andersen faldt i svime over de skønne bjerge og smukke slotte.

 

Glæd dig fordi

 • det er en usædvanlig indholdsrig rejse med mange autentiske oplevelser
 • du oplever Portugals mest maleriske byer
 • du kommer på sejltur på Douro-floden
 • du oplever den smukke og historiske by Coimbra
 • du smager på den berømte portvin i en portvinskælder i Porto

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst og byrundtur i Lissabon

  Lissabon er Portugals hovedstad og en smuk og pulserende by, hvor kontrasterne mødes i gammelt og nyt. Gule sporvogne slæber sig op ad de stejle gader til udsigt over byens tage. I Lissabons tidligere røverbule, kvarteret Barro Alto, ligger gallerier, fashionable restauranter og trendy butikker, og slentrer man en tur langs Tejo-floden i kvarteret Belém, udstråler de arkitektoniske mesterværker fra 1500-tallet fortidens magt og vælde. Efter ankomst tager vi på en byrundtur, og vi går også gennem den ældste bydel, Alfama, hvor maurerne har sat deres præg. I de smalle stejle gader med et virvar af trapper og små handlende leves det traditionelle liv, og her i det ægte Lissabon glemmer du for en stund, at du er i en storby. Vasketøjet flagrer over dit hoved, der er en duft af grillede sardiner og fado’en strømmer ud fra cafeen på hjørnet.

  Portugal er kendt for sine opdagelsesrejser, der skaffede landet kolonier og rigdom, og Portugals koloniimperium er Europas ældste og mest langvarige. Vi tager til Belémkvarteret for at se det imponerende monument til minde om Portugals opdagelsesrejsende, der blev opført i 500-året for Henrik Søfarerens fødsel. Vi ser også Belém Tårnet – et mesterværk fra det 16 årh., der skulle forsvare Tejo-floden og det prægtige Jerónimos Kloster mod pirater. Herefter går turen til Lissabons mest berømte konditori “Pastéis de Belém“. Man kender det fortryllende sted på duften og på kunderne, der kommer ud med de berømte linse-kager, som Jeronimus-munkene gjorde til deres levebrød i 1837.

  Hotel

  Hotel Olissippo Marques de Sá

  Det 4-stjernede Hotel Olissippo Marques de Sá ligger i et af Lissabons mest elegante kvarterer, en kort gåtur fra stormagasinet El Corte Inglés ...

 • Dag 2 Flere oplevelser i Lissabon

  Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, og rejselederen hjælper gerne med ideer og planlægning af dagen. Storbyens gule sporvogne, der emmer af nostalgi, kæmper sig anstrengt op ad de stejle gader, og en sporvognstur er en ægte Lissabon-oplevelse og en god måde at opleve byen på – ikke mindst hvis du vælger en af de ældste linjer som f.eks. 28’eren. Stå på sporvognen ved det store torv Praça do Comércio, og du kommer gennem en labyrint af snævre og stejle gader, hvor der kun lige er plads til sporvognen – og kun til den. Turen går gennem det maleriske kvartér, Alfama, gennem kvartererne Baixa og Bairro Alto og til endestationen Martim Moniz. Du må heller ikke gå glip af en tur med den gigantiske Elevador de Santa Justa, der kører fra Rua do Ouro og 30 meter op til Largo do Carmo. Elevatoren har kørt i pendulfart mellem de to niveauer siden 1902, og med sin metalkonstruktion minder den om en mindre udgave af Eiffeltårnet. I de seneste år har havnefronten i Lissabon undergået en total forandring og forskønnelse, og en slentretur fra Praça do Comércio langs Tejo-floden til Cais do Sodré kan bestemt anbefales – også på grund af udsigten til den 100 m høje Kristus-statue, der står med udbredte arme på den anden side af Tejo-floden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Hotel

  Hotel Olissippo Marques de Sá

  Det 4-stjernede Hotel Olissippo Marques de Sá ligger i et af Lissabons mest elegante kvarterer, en kort gåtur fra stormagasinet El Corte Inglés ...

 • Dag 3 Kongelige slotte i Sintra, Europas vestligste punkt, besøg på stutteri og i tempelriddernes by, Tomar

  Vi tager afsked med Lissabon og kører til en helt anden verden i Sintra, hvor Portugals konger gennem århundreder tilbragte sommeren. Eventyrdigteren H.C. Andersen opholdt sig i Sintra i en periode i 1866  og faldt i svime over de skønne bjerge, hvor de portugisiske konger har efterladt flere små og store slotte, og vi skal se Palacio Nacional de Sintra – en massiv bygning med to kegleformede skorstene på byens torv. Slottet er præget af forskellige stilarter, for det tog usædvanlig lang tid at opføre slottet, og man mener, at de første mure blev rejst af maurerne, der herskede over Portugal i middelalderen. Fra Sintra kører vi ud til den barske kyst ved Cabo da Roca. Det er en særlig oplevelse at stå med vind i håret og skue ud over Atlanterhavet her på det forrevne klippefremspring med det lille fyrtårn ved Europas vestligste punkt.

  Vi forlader kysten og kører ind i landet til godset Herdade de Muge med det kendte stutteri Casa Cadaval, der opdrætter Lusitano-heste. Portugal har en lang tradition for opdræt og forædling af netop denne hesterace, som er kendt verden over. Godset ligger naturskønt omgivet af korkege og vinmarker, og er også kendt for sin vinproduktion. Vi når til tempelridddernes by, Tomar, der ligger i hjertet af Portugal omgivet af bølgende bakker. Det fæstningslignende kloster – Convento de Cristo – er en af landets mest bemærkelelsværdige og ligger på et højdedrag over byen. Dagen slutter i byen Fátima – en af den katolske kirkes vigtigste pilgrimssteder – og det har den været siden 1917, hvor tre børn, der var hyrder, fortalte, at de var blevet opsøgt af Jomfru Maria i en dal uden for byen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, aftensmad.

  Hotel

  Tivoli Coimbra

  Det 4-stjernede hotel Tivoli Coimbra ligger i centrum af Coimbra og har egen café og restaurant. Der er fokus på komfort, f.eks. kan du booke en ...

 • Dag 4 Middelalderbyen Coimbra, den magiske skov Buçaco, til byerne Aveiro og Viseu

  I Fátima skal vi naturligvis se Sanctuary of Fátima, der omfatter basilikaen med den kæmpemæssige plads foran – den er dobbelt så stor som Peterspladsen – og et kapel bygget der, hvor åbenbaringen fandt sted. Vi fortsætter til den smukke middelalderby Coimbra med et af Europas første universiteter. Det er fra 1290 og har til huse i det gamle kongepalads omgivet af kirker og smalle gader, og hvorfra der er udsigt over Rio Modego, og på en byrundtur oplever vi det stemningsfyldte sted med det storslåede barokke bibliotek. De studerende bærer sorte kapper, der forneden er revet i strimler, som hver symboliserer en romantisk erobring. De har også siden middelalderen levet i repúblicas, en slags kollegier, og det er blot eksempler på, hvordan atmosfæren i Coimbra er præget af gamle traditioner.

  Fra Coimbra køres til Buçaco-bjergene med den magiske skov, som blev givet til Karmeliterordenen i 1628. Munkene omringede området med en mur, byggede et kloster og plantede eksotiske træer, som de portugisiske søfarere hjembragte fra den store verden. Blandt de mange forskellige træer og planter er der bl.a. enorme mexicanske cedertræer og kæmpebregner, og her i disse grønne omgivelser med rislende fontæner kunne munkene meditere langt fra civilisationens fristelser. I 1887 måtte klosteret give plads til et eventyrslot  til Kong Carlos, og det var den italienske arkitekt Luigi Manini, der skabte denne perle af et slot, som en lang række af tidens bedste portugisiske malere udsmykkede. Kongen nåede dog aldrig at nyde slottet, der i dag er indrettet som luksushotel.

  Vi kører til saltvandslagunen Ria de Aveiro med de kridhvide saltpyramider og byen Aveiro, der med sine mange kanaler kaldes Portugals Venedig. Aveiro var engang en vigtig havneby, men flodmundingen blev i 1575 blokeret af sandbanker i en storm, og først 200 år senere fik man bygget den ene kanal, der fører ud til havet. Vi går på opdagelse i Aveiro, der er en charmerende by med en afslappet atmosfære, pastelfarvede art nouvea-bygninger og farvestrålende moliceiro-både, som bruges til at indsamle tang. Her smager vi en lokal delikatesse, “ovos moles”, der er en lækkerbisken for alle med en sød tand. Herefter fortsættes til det centrale Portugal og byen Viseu, der er hovedby i Beira Alta-provinsen. Adskillige konger og adelsmænd har boet i den livlige by, og der er en særlig stemning i de smalle labyrintiske gader, hvor dørkarme og vinduesrammer er dekoreret. Vi skal se katedralen og Grão-Vasco-museet, der er dedikeret til den betydningsfulde renæssancekunstner Vasco Fernandes, der er født i Viseu.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Hotel

  Hotel Grão Vasco

  Det 4-stjernede Hotel Grão Vasco ligger centralt i Viseu kun 600 m fra parken Florestal do Fontello, hvor man kan gå en tur. Hotellet har dejlige...

 • Dag 5 Tur med historisk tog og vinsmagning i Douro-dalen

  Inden vi forlader Viseu, tager vi på en gåtur i den stemningsfulde gamle bydel. Fra Viesu går turen nordpå til Douro-dalen, hvor Portugals berømte vindistrikt ligger – i øvrigt verdens ældste vindistrikt, for allerede i 1756 var der tale om statskontrollerede vine. Der produceres årligt omkring 165 mio. liter vin, og halvdelen er portvin. Douro-dalen er ikke kun en vinoplevelse, det er i høj grad også en dejlig naturoplevelse, og det kommer du især til at opleve, når vi i Peso da Régua står på et historisk tog, der følger Douro-floden igennenm flotte landskaber til Pinhão. Stationsbygningen i Pinhão er en meget speciel oplevelse, da den er udsmykket med “azulejo’er”, som er store karakteristiske vægdekorationer i en azurblå farve. Der er ofte tale om religiøse eller historiske motiver, men her i Pinhão er der tale om billeder fra vinens verden – 24 billeder, der fortæller, hvordan der blev dyrkelt vin i dalen, da stationen blev opført i 1906. Vi besøger en vingård i Douro-dalen, får et indblik i portvinsproduktionen og smager på resultatet. Dagen slutter i Porto.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Hotel

  Hotel Ipanema Porto

  Det 4-stjernede Hotel Ipanema Porto ligger perfekt midt i Portos centrum omgivet af restauranter, barer og shoppingmuligheder. Hotellets restaurant...

 • Dag 6 Byvandring i Porto, besøg i portvinskælder og sejltur på Douro-floden

  Porto er en travl handelsby, og havnen har i århundreder været byens omdrejningspunkt, og Douro-floden, der skærer sig gennem byen, har lige så længe spillet en væsentlig rolle i produktionen af portvin. Vi besøger en af byens vinkældre, bliver indviet i produktionen og smager på portvinen. Vi skal også opleve Portos historiske bymidte, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Når du ser de flotte facader og bygninger i forskellige stilarter, forstår du hvorfor, for her mærker man storhedstiden – dengang i 1700-tallet, hvor portugiserne brød med briternes monopol på udskibning og afmærkede portvinsdistriktet. Vi kommer forbi katedralen Sé og kirkerne St. Francisco og Clérigos med tårnet, der rager op over alle byens tage, inden vi skal på en sejltur på Douro og nyde Porto fra søsiden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Hotel

  Hotel Ipanema Porto

  Det 4-stjernede Hotel Ipanema Porto ligger perfekt midt i Portos centrum omgivet af restauranter, barer og shoppingmuligheder. Hotellets restaurant...

 • Dag 7 Til klostret i Alcobaça og fiskerbyerne Nazaré og Óbidos

  Fra Porto går turen sydpå, og midt i det frugtbare landbrugs- og vinområde ligger Alcobaça-klostret med sine kolossale køkkener, buegange og sin tragiske kærlighedshistorie, der involverer konger og prinser, og som vi hører om i kirken. Cisterciensermunkene, der holdt til her, administrerede et enormt område, og deres viden om vin er formentlig baggrund for, at Alcobaça-vinene stadig hører til Portugals bedste.

  Vi bevæger os fra frugtbare jorder til Atlanterhavets brise i den lille fiskerby i Nazaré. Her holder fiskerne gamle traditioner i hævd og fisker på havet i åbne, fladbundede både. På bådenes spidse stævn maler de øjne, der skal jage onde ånder væk, og de bøder deres garn langs kajen iført traditionelle knæbukser. Der er tid på egen hånd til at smage en veltilberedt friskfanget fisk, inden der fortsættes til Obidos, der ligger malerisk mellem vinmarker, vindmøller og små gårde. Vi går en tur i middelalderbyen med den velbevarede bymur og oplever den særlige stemning i de smalle brostensbelagte gyder, der snor sig mellem rustikke hvidkalkede huse. Der er mulighed for at smage på den berømte kirsebærlikør, Ginginha, inden turen fortsætter til Lissabon.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Hotel

  Hotel Olissippo Marques de Sá

  Det 4-stjernede Hotel Olissippo Marques de Sá ligger i et af Lissabons mest elegante kvarterer, en kort gåtur fra stormagasinet El Corte Inglés ...

 • Dag 8 Hjemrejse

  Afrejse fra Lissabon om formiddagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 1 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Sightseeing i Lissabon
 • Besøg på et af de kongelige slotte i Sintra
 • Byrundtur i middelalderbyen Coimbra
 • Besøg i den magiske Buçaco-skov
 • Tur med historisk tog og vingårdsbesøg i Douro-dalen
 • Byvandring i Portos gamle bydel
 • Besøg i portvinskælder i Porto og sejltur på Douro-floden
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.785
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Portugal

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kredit- kort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Portugal er en time ”bagud” i forhold til Danmark.

  Transport

  I Portugal oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og cafe er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Portugal. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Portugal bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer.

  Mad & drikke

  Det var portugisiske opdagelsesrejsende, der i det 15. og 16. århundrede rejste over havet og bragte eksotiske krydderier såsom peber, koriander, karry og muskatnød til Portugal – og siden til resten af Europa. Endnu i dag bærer madkulturen stort præg af landets beliggenhed ved Atlanter- havet. Af populære portugisiske fiskeretter kan bl.a. nævnes Bacalhau à Brás (klipfisk svitset med løgringe, hvidløg, æg m.m.), Cataplana de tamboril (dampet havtaske i tomatkød, olivenolie, hvidvin m.m.) og Caldeirada à Fragateira (gryderet lavet af flere slags fisk ).

  Derudover er der især to andre elementer, som præger det portugisiske køkken: olivenolie og supper. Mange portugisere spiser suppe dagligt som forret, og på alle restauranter tilbydes sopa do dia (dagens suppe). Portugisiske supper består hovedsageligt af forskellige typer grøntsager eller bønner, der koges, og som ofte bliver pureret. Hertil lidt olivenolie og eventuelt én eller to skiver chouriço til at intensivere smagen.

  Udover portvinen er portugisiske vine ikke så velkendte i Danmark, men Portugal producerer faktisk både rød- og hvidvine i store mængder, og af god kvalitet. Lokale vine bliver oftest tilbudt ved restaurantbesøg. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske. Man kan drikke vandet i Portugal, men det kan smage anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier, end vi er vant til.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Åbningstider

  Butikker:
  Mandag – fredag 09.00-19.00. Lørdag 09.00 – 13.00, og søndag er der lukket.

  Banker:
  Mandag – fredag 08.30-15.00. Lørdag og søndag lukket.

  Posthuse:
  Mandag – fredag 09.00-18.30. Lørdag 09.00-13.00.

  Museer:
  Hverdage 10.00-17.00, dog lukket mandage samt helligdage.

  Slotte:
  Lukket tirsdage og helligdage.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

   

 • Fakta

  • Statsform: Portugal er en republik.
  • Hovedstad: Lissabon med 831.500 indbyggere.
  • Befolkning: 10,6 mio. indbyggere inkl. Madeira og Azorerne.
  • Religion: Katolikker 92%, protestanter 2%, muslimer 1%, andre 5%.
  • Sprog: Portugisisk.
  • Areal: 92.100 km2 inkl. Madeira og Azorerne (Danmark 43.094 km2).
  • Højeste punkt: Torre da Estrela på 1993 m.
  • Klima: På grund af højdeforskellene i Portugal, varierer landets klima meget. Den nordlige del af Portugal ligger i det tempererede klimabælte, mens den sydlige del har subtropisk klima. Ved kysten er der kystklima, mens det indre af Portugal har fastlandsklima. I bjergene i det nordøstlige Portugal ligger middeltemperaturen på 7 grader om vinteren, men man oplever ofte streng frost, og bjergtinderne er snedækkede i perioder. Om sommeren kan temperaturerne nå op på 20 grader i de lavere dele af bjergene. Nedbøren falder om vinteren. Det regner mest i bjergene i den nordlige del af landet, og mindre, jo længere man kommer mod syd. Lavlandet i Portugal har milde fugtige vintre og varme (25 – 28 °C), tørre somre.